Ooglaser

Een refractieve operatie met de laser (FEMTOLASIK met Z8 of OPPERVLAKTBEHANDELING) kan patiënten met bijziendheid, verziendheid of astigmatisme en soms met presbyopie, in staat stellen goed te zien zonder bril of contactlenzen.

Het te behandelen oog wordt door middel van oogdruppels verdoofd. Bij FEMTOLASIK met Z8 wordt een flapje met behulp van laser losgemaakt van het buitenste hoornvlies. Dit flapje wordt opzij geklapt.
Bij OPPERVLAKTBEHANDELING (Customized Lasek, Epilasik of Prk) wordt alleen een oppervlakkig laagje van het hoornvlies verwijderd en dient geen flap te worden gemaakt. Nu kan de vorm van het hoornvlies aangepast worden. Door middel van laserpulsen wordt met grote precisie hoornvliesweefsel weggenomen om op die manier de refractieafwijking te corrigeren. Het flapje (in geval van FEMTOLASIK) wordt teruggelegd op de oorspronkelijke plaats.

Gent

De refractieve laseroperatie gebeurt ambulant. Dr. Vincke voert de laserbehandelingen uit in het Laser Refractie Centrum (LRC) in Sint-Martens-Latem, bij Gent.

Informatie over het vooronderzoek, de operatiedag in het LRC en de nazorg.

Prijzen

FEMTOLASIK met Z8 vanaf 1500 euro per oog

PRK vanaf 1000 euro per oog

Customised LASEK of EPILASIK vanaf 1300 euro per oog

Oogarts Bruno Vincke

OOGARTS / OOGCHIRURG

Park te Poldere 3 bus 10
B-9840 Gent (De Pinte)

GPS: Polderdreef 20, De Pinte

Tel. 09 220 20 02