Ooglaser

Een refractieve operatie met de laser (FEMTOLASIK met Z8, OPPERVLAKTBEHANDELING of STREAMLIGHT) kan patiënten met bijziendheid, verziendheid of astigmatisme en soms met presbyopie, in staat stellen goed te zien zonder bril of contactlenzen.

Het te behandelen oog wordt door middel van oogdruppels verdoofd. Bij FEMTOLASIK met Z8 wordt een flapje met behulp van laser losgemaakt van het buitenste hoornvlies. Dit flapje wordt opzij geklapt. Nu kan de vorm van het hoornvlies aangepast worden. Door middel van laserpulsen wordt met grote precisie hoornvliesweefsel weggenomen om op die manier de refractieafwijking te corrigeren Het flapje wordt teruggelegd op de oorspronkelijke plaats.
Het grote voordeel van FEMTOLASIK met Z8 is dat de patiënt de dag na de ingreep al scherp ziet en zelden pijn of ongemak ervaart.
Bij OPPERVLAKTBEHANDELING (Customized Lasek, Epilasik of Prk) wordt alleen een oppervlakkig laagje van het hoornvlies verwijderd en dient geen flap te worden gemaakt.
STREAMLIGHT is de recentste techniek binnen de oppervlaktebehandelingen voor refractieafwijkingen. Hoewel de traditionele oppervlaktebehandelingen erg goede resultaten geven, vertoont STREAMLIGHT heel wat voordelen.
STREAMLIGHT is een korte, pijnloze procedure waarbij de chirurg enkel met laser (non -contact methode) werkt. Eerst wordt het epitheel van het hoornvlies op uiterst precieze wijze door de laser verwijderd binnen de behandelingszone. Na een pauze van 10 seconden gaat de laser onmiddellijk over tot de behandeling van de refractieafwijking. Vervolgens brengt de chirurg een speciale bandagelens aan op het oog, waardoor de patiënt direct na de ingreep voldoende kan zien.
Bij de traditionele oppervlaktebehandeling ervaart de patiënt in de eerst 48 uur duidelijk ongemak (een gevoel van zand in de ogen). Nadien verbetert het comfort snel , maar het zicht blijft langer heel wisselend, zodat de patiënt pas na een week zijn normale activiteiten (autorijden/beeldschermwerk) volledig kan hervatten. Daarna verbetert het zicht nog, tot 6 à 8 weken na de ingreep.
Door de de non- contactmethode met STREAMLIGHT is er minder pijn of ongemak na de ingreep en verloopt het herstel sneller en is het einderesultaat beter voorspelbaar. Bovendien kan ook een onregelmatig of broos hoornvlies vaak beter met STREAMLIGHT behandeld worden dan met een traditionele oppervlaktebehandeling.

Gent

De refractieve laseroperatie gebeurt ambulant. Dr. Vincke voert de laserbehandelingen uit in het Laser Refractie Centrum (LRC) in Sint-Martens-Latem, bij Gent.

Informatie over het vooronderzoek, de operatiedag in het LRC en de nazorg.

Prijzen

FEMTOLASIK met Z8 vanaf 1500 euro per oog

PRK vanaf 1000 euro per oog

Customised LASEK of EPILASIK vanaf 1300 euro per oog

STREAMLIGHT vanaf 1400 euro per oog

Oogarts Bruno Vincke

OOGARTS / OOGCHIRURG

Park te Poldere 3 bus 10
B-9840 Gent (De Pinte)

GPS: Polderdreef 20, De Pinte

Tel. 09 220 20 02